Kultúra

Ron Howard veszi át a Han Solo-mozi rendezését

Az Oscar-díjas direktor folytathatja a munkát a Disney és a Lucasfilm legújabb produkcióján.

Alig két nappal azután, hogy bejárta a világot a Han Solo-filmet dirigáló Phil Lord és Christopher Miller váratlan lelépésének híre, a Lucasfilm már be is jelentette, hogy megtalálták a rendezőpáros utódját, aki a két Oscarral és egy Golden Globe-bal kitüntetett Ron Howard lett.

A bejelentés értelmében Howard július 10-én veszi át a Han Solo-mozi munkálatainak irányítását a londoni Pinewood Stúdióban, ahol az elmúlt hónapokban már nagyjából a film háromnegyedét vették fel.

A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy elmondása szerint még hozzávetőlegesen egy hónap híjan van a munkálatok befejezésének, illetve újraforgatásokra is szükség lehet.

Itt vannak az első fotók a Han Solo-mozi forgatásáról
Az ifjú csempészt alakító Alden Ehrenreich mellett a felvételeken járgányokat és jelmezes statisztákat is láthatunk.

A 63 éves Ron Howard 2002-ben kapott producerként és rendezőként is Oscar-díjat az Egy csodálatos elméért, továbbá ő dirigálta az Apollo 13-at is, amely 1996-ban két kategóriában is elnyerte az amerikai filmakadémia aranyszobrát. Howard az elmúlt években olyan filmeket rendezett, mint A Da Vinci-kód, az Angyalok és démonok, a Hajsza a győzelemért, A tenger szívében és az Inferno.

Az egyelőre cím nélküli Han Solo-mozi sztoriját A Birodalom visszavág, A Jedi visszatér és Az ébredő Erő forgatókönyvét is társíró Lawrence Kasdan és a fia, Jon Kasdan dolgozta ki. A film főszereplőit a fiatal Hant alakító Alden Ehrenreich és a Landót megformáló Donald Glover, továbbá az ismeretlen szerepben feltűnő Emilia Clarke és Woody Harrelson játsszák. A produkció 2018. május 25-én fog a mozikba kerülni.

Forrás: Variety

Ajánlott videó

Olvasói sztorik