Kultúra

Rekordgázsit kap a 2. részért a Wonder Woman rendezőnője

Bevállalta a Wonder Woman 2-t Patty Jenkins, aki ezzel a filmtörténet legjobban fizetett női rendezője lesz.

Még a San Diego-i Comic-Conon jelentette be a Warner Bros. Pictures, hogy (a kirobbanó sikerre való tekintettel) folytatást kap a Wonder Womant, amely a már csaknem 800 millió dolláros összbevételével a stúdió második legprofitálóbb szuperhősfilmjévé vált a 873 milliós Batman Superman ellen ellen után.

Megvan, mikor jön a Wonder Woman folytatása
Diana lesz a karácsonyi ajándékod. Nem idén, de mindent nem lehet. 

A már premierdátummal is rendelkező sequellel kapcsolatban eddig csak az amazon Diána hercegnőt megformáló Gal Gadot visszatérése volt biztos, jóllehet a Warnernél nem titkolták, hogy a második részt is Patty Jenkinsre bíznák, aki az elsővel az év egyik legnagyobb sikerét tette le az asztalra.

Az elmúlt hetekben folytak is az egyeztetések, melyek során Jenkins nem adta magát könnyen, ugyanis

a rendezőnő kikötötte, hogy kizárólag akkor hajlandó vállalni a második részt, ha olyan fizetést kap érte, amilyet egy férfinek pengetnének egy Wonder Woman kaliberű kasszasiker összehozása után.

Ezen ellen pedig nem nagyon tudtak mit felhozni érvként a Warner fejesei, akik belső források szerint mindössze 1,5 millió dollárt fizettek Jenkinsnek az Csodanő-filmért, miközben a szuperhősfilmes univerzumépítés főkolomposának megtett Zack Snyder meg 10 milliót keresett pl. a 2013-as Az acélemberért, a tavalyi Batman Superman ellenért meg tán még annál is többet.

Zack Snydertől Joss Whedon veszi át Az Igazság Ligája rendezését
Az eredeti direktor családi tragédia miatt száll ki a szuperprodukció munkálataiból.

Mindez oda vezetett végül, hogy a Deadline friss beszámolója szerint Patty Jenkins tegnap este megegyezett a stúdióval és le is szerződött a Wonder Woman 2-re, amelyért női rendezőként rekordgázsit fog kapni. Hogy pontosan mennyit, az még nem derült ki, de az már biztos, hogy ezzel

Patty Jenkins lehet majd a filmtörténet legjobban fizetett rendezőnője.

Márpedig ez annak fényében különösen nagy dolog, hogy 46 éves Jenkinsnek egyébként a Wonder Woman 2 még mindig csak a harmadik nagyjátékfilmje lesz az idei első rész és a 2003-ban bemutatott A rém után. Az utóbbinak egyébként a forgatókönyvét is ő írta és noha személyesen nem nyert vele díjakat, a főszerepben brillírozó Charlize Theront Golden Globe-bal és Oscarral is kitüntették az alakításáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik