Sport

A FINA elnöke nem tud leállni, ha a magyar vizes vb-ről van szó

Julio Maglione, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke szerint mindkét vébét (az elitet és a masterst) is fantasztikusan bonyolította le Budapest és Balatonfüred.

A masters verseny záró sajtótájékoztatóján a FINA elnöke a vizes világbajnokság záróünnepségén tett kijelentését – miszerint Magyarország minden idők legjobb vizes vébéjét rendezte – is megerősítette.

Jó érzéssel közölhetem, hogy az elmúlt napokban több ország vezetőjével és sportolójával beszéltem, akik igazolták az állításom

A masters vb-vel kapcsolatban megjegyezte, jó volt látni, hogy a versenyzők ugyanazokban a létesítményekben indulhattak, mint az elit világbajnokság mezőnye, az eredményhirdetéseken is igazi legendák adták át az érmeket.

Megjegyezte, hogy a világbajnokság nézettségi adatait még mérik, azonban biztos, hogy Magyarország az egész világon tovább növelte a vizes sportok népszerűségét.

Az uruguayi sportvezető – újra – külön köszönetet mondott a szervezők, az önkéntesek és a magyar emberek mellett a magyar kormánynak, külön kiemelve Orbán Viktor miniszterelnököt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik