Foci

Bundesliga: a Bayern München sikerével kezdődött a szezon

Ahogy bevezetőnkben is megírtuk, a Bayern München a német bajnoki szezon legesélyesebb csapataként várta a hazai nyitómeccsét a Bayer Leverkusen ellen.

A meccset annak rendje és módja szerint a piros mezes müncheniek kezdték jobban. A német bajnokságban egyedülálló focit játszó Ribéryék nagyon korán vezetést szereztek: a negyedik percben egy szabadrúgást követően bólintott a kapuba Niklas Süle. A második találatra sem kellett sokat várni, a francia Corentin Tolisso a 19. percben duplázta meg Carlo Ancelottiék előnyét.

A félidőig nem történt változás, a szünetben viszont olyannyira erősen esett az eső, hogy a játékvezető 10 perces csúszást rendelt el.

Volt olyan pont, amikor annyira esett, hogy alig lehetett látni a pályán (Photo by Maja Hitij/Bongarts/Getty Images)

Végül biztonságban, de elkezdődhetett a második játékrész is, amely sok változást nem hozott – már ami a játékképet illeti. Sőt: az 52. percben Robert Lewandowski tizenegyesből megszerezte szezonbeli első, csapata harmadik gólját. A 65. percben ugyan Admir Mehmedi gyönyörű találattal szépített, de a Bayern végig a kezében tartotta a mérkőzést, és könnyedén szerzete meg első győzelmét a Bundesliga 2017-2018-as kiírás első tétmeccsén.

Bundesliga, 1. forduló, eredmény

Bayern München-Bayer Leverkusen 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Niklas Süle (4. perc), Corentin Tolisso (19.), Robert Lewandowski (52.); Admir Mehmedi (65.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik