Sport

Felvonták a magyar zászlót a tajpeji Universiadén

A magyar csapat nagyobb része már megérkezett a tajpeji Universiade sportolói falujába, ahol pénteken népzenével és tánccal egybekötött ünnepség keretében – öt másik ország zászlajával együtt – felvonták a magyar zászlót, adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Kiss Ádám, a magyar csapat delegációvezetője az Universiade falu polgármesterével adta át egymásnak az ilyenkor szokásos ajándékokat.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek veletek, a magyar csapattal Tajpejben, és szurkolhatok mind a 140 sportolónak, közöttük a testvéremnek, Gyurta Gergelynek is. Fontosnak tartom, hogy az egyetemi tanulmányok, az elme kiválóságának és a világszínvonalú sporteredményeknek együttes ünnepén, az Universiadén meg tudjuk mutatni, hogy nem véletlenül van Magyarország a nyári Universiadék ranglistáján a 11. helyen

– így köszöntötte a magyar sportolókat Gyurta Dániel olimpiai bajnok (2012, London) úszó, a Magyar Egyetemei és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökségi tagja, aki a magyar Universiade csapat nagyköveteként érkezett Tajpejbe.

Az esemény megnyitója szombaton lesz, de a vízilabda és a labdarúgás küzdelmei már megkezdődtek, előbbi sportágban a férfi és a női magyar csapat is győzelemmel rajtolt pénteken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik