Belföld

Lezuhant és meghalt egy magyar túrázó a grúziai hegyekben

Lezuhant egy magyar túrázó a grúziai hegyekben – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a TV2 Mokka című műsorában.

Az eddigi információk szerint egy kisebb csoport túrázott a hegyekben, amikor a baleset történt. Az áldozat súlyos fejsérülést szenvedett, azt egyelőre nem tudni, mitől.

Az utóbbi időben sok a hasonló baleset, ezt a külügyminiszter is megjegyezte. Nemrég Olaszországban vesztette életét egy magyar egyetemista.

Rosszul volt a szakadékba zuhant magyar egyetemista
Újabb részletek derültek ki a szörnyű tragédiáról.

A miniszter elmondása szerint egy kis létszámú csoport túrázott a hegyekben, a csoport egyik tagja pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy belehalt a sérüléseibe. A miniszter azt mondta, egyelőre csak annyit tudni, hogy egy súlyos fejsérülés okozta a magyar állampolgár halálát.

Szijjártó elmondta, nem nagyon volt még ilyen nyár, amikor ennyi magyar haláleset történt volna, kedden Olaszországban egy magyar egyetemista vesztette életét, amikor lezuhant egy szakadékba.

Szijjártó az M1-en ma azt nyilatkozta, hogy a konzuli szolgálat megerősítését tervezik arra reagálva, hogy egyre több baleset ér külföldön magyar állampolgárokat; a jelenlegi 200-220 fős konzuli létszámot 80 fővel fogják növelni.

80 fővel növeli a külügy a konzuli létszámot
Megtudtuk azt, Sziijártó olykor ülések közben is kap dicsérő SMS-eket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik