Gazdaság

Ingatlanos trükk: egy nő 8 millió forintot csalt ki egy idős férfitól

Egy 86 éves férfitól csalt ki több millió forintot egy budapesti nő - vádat emelt az ügyészség. A vád szerint a 48 éves nő pár hónap alatt összesen több mint nyolc millió forintot csalt ki az időskorú férfitól.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2015 őszén ismerkedett meg az akkor 86 éves sértettel, akinek bizalmába férkőzött. A nő ezután 2015 szeptembere és 2015 decembere között különböző ürügyekkel, több részletben összesen mintegy 8,3 millió forintot kért és kapott kölcsön az időskorú férfitól. A kölcsön indokaként a nő – valótlanul – egyebek mellett egy XXII. kerületi, valamint egy XV. kerületi ingatlan tehermentesítését, az ingatlanokon elvégzendő munkálatok költségét, illetve saját gyógykezelését jelölte meg. A vádlott azt állította az időskorú sértettnek, hogy az egyik ingatlanára jelentkezett vevőként egy németországi üzletember, így az ingatlan vételárából majd vissza tudja fizetni neki a kölcsönt.

A vádlott ténylegesen az ingatlanokkal szabadon nem rendelkezett, a kölcsön visszafizetésére nem volt lehetősége, és az nem is állt szándékában, célja kizárólag a sértett pénzének megszerzése volt.

A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg.

Az elkövetővel szemben a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A vád tárgyává tett bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Ajánlott videó

Olvasói sztorik