Élet-Stílus

Az is biszex, aki csak fantáziál róla

Fizikai vonzalom nélkül, romantikus érzelmeket megélni egy azonos nemű iránt, vagy csak arról fantizálgatni, milyen lenne, ha ilyen szexbe keveredne, szinte biztos, hogy biszexuális irányultságot mutat. Az, aki tisztában van a szexuális orientációjával, kettős életet is élhet, ami nem könnyű út, de járható.

Az ember ösztönszféráját nem lehet átprogramozni, az a férfi, aki biszexuális, tulajdonképpen mindkét nemmel jó szexuális életet képes élni. Az Egyesült Államok egyik 2011-es felmérése szerint a felnőtt férfi lakosság körülbelül 1,4 %-a lehet biszexuális. Biszexuálisnak nevezhető az a férfi is, aki nem vesz részt ugyan az LGBT közösség életében, heteroszexuálisnak tartja magát, aki néha szexel egy férfival.

Az is biszex, aki csak fantáziál erről

Biszexualitás = érzelmi, fizikai, romantikus vonzódás több nem iránt.

Természetesen a biszexuális fogalomba az is beletartozik, akinek sohasem volt azonos neművel kapcsolata, még csak szex sem, de tudja, érzi, biztos benne, hogy vannak ilyen vágyai, amiket elfojt magában és nem éli meg. Beindul rá a fantáziája, megfogalmazódik benne, hogy belekeveredne egy fiús szexbe, ha az események arra sodornák.

Jellemző, hogy a biszexuális férfiak heteroszexuális házasságban, hosszú távú párkapcsolatban élnek, és a feleség, barátnő, gyerekek nem tudnak arról, hogy a családfőnek van egy másik élete is. Megtörténhet, hogy párhuzamosan szeretői státuszban tartanak egy férfit, de az is, hogy melegbárokban, szaunákban élik meg a vágyaikat. A kettős szexuális irányultság, ha mindkét irányban megvan és kielégül, akkor gyengíthetik is, de erősíthetik is egymást.

Nehéz összhangba hozni a vágyat a családi élettel, egyrészt azért, mert elképzelhető, hogy maga előtt is szégyelli, fél a betegségektől, hogy homoszexuálisnak tartják. Másrészt azért, mert értelemszerűen nemcsak azt nehéz elmondani, ha valaki női szeretőt tart, de azt is, ha a saját neméhez vonzódik – a partner fejében joggal merülhet fel a kérdés, vajon ő kívánatos-e még a férjének. Pedig ennek ehhez semmi köze, elvileg fontos lenne már a kapcsolat elején tisztázni, hogyha valaki biszexuális, kell, hogy a feleség tudjon erről. Akkor is, ha éppen nincs szerető, és talán az egész házasság ideje alatt nem is lesz más a képben.

A feleségnek tudnia kellene erről

A kommunikáció mikéntje egyáltalán nem mindegy, és az sem, mennyire diszkréten intézi valaki életének ezt a részét. Vannak nők, akiket ez nem zavar, sőt, ők is szívesen részt vesznek ebben, és akár nézik, ahogy a férjük más férfival van, esetleg ők is beszállnak, és hármas vagy szvingerezés, párcserés szex kerekedik ki a történetből. Ez azonban igen ritka. A legtöbb esetben, ha kiderül, hogy a férfi biszexuális és szeretőt tart, a nő érzelmileg eltávolodik, becsapva érzi magát. De nemcsak ez az egyetlen lehetséges gond, ha az őszinteség ilyen mértékben nem működik a kapcsolatban.

Az is megtörténhet, hogy a férfi lesz az, aki érzelmileg jobban bevonódik a szeretővel való kapcsolatba, ezzel veszélyeztetve a házasságát, és saját magát ostorozza, esetleg amiatt, mert fél a homoszexualitástól. Amikor terápián szóba kerül a szeretőkről való szexualitás, gyakran azzal takaróznak a férfiak, hogy csak szex volt, nem több. A helyzet az, hogy sosem csak egy szex az a szex, akkor sem, ha azonos neművel történik.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik