Pénzügy

Az LMP frakcióval kokettálhat Szabó Szabolcs, Németh Szilárd legyőzője

Pártja, az Együtt az 1 százalékot sem érte el. Speciális helyzetbe került a politikus, aki lenyomta a Fideszt Csepelen és Soroksáron.

A csepeli Munkásotthoban átvette megbízólevelét Szabó Szabolcs, aki pártja eltűnésével nehéz helyzetbe kerülhet az Országgyűlésben. Blogbejegyzésében arról ír, hogy mivel az Együtt nem jutott be a Parlamentbe, sőt, az 1 százalékos küszöböt sem sikerült elérniük, ésszerű lenne egy másik párt frakciójában politizálnia. Mint írja:

Az Együtt elnökségének tudtával és a véleményük kikérésével nekem most egy olyan frakciót kell találnom, amely befogad, és amely részeként erősen és határozottan tudom képviselni a jövőben is a választóim érdekeit, egyben pedig küzdeni tudok a NER ellen.

Szavai szerint nincsen könnyű helyzetben, hiszen szavazói joggal kérhetik számon, hogy miért éppen egyik vagy másik párt mellett döntött. A felsorolt kritériumok alapján arra következtethetünk, hogy Németh Szilárd legyőzője az LMP frakciójában folytathatja munkáját. Mint írja: csak olyan párttal tudna ilyen közösséget vállalni, amely visszaléptette a jelöltjét Csepelen (Tenk András, az LMP csepeli jelöltje az utolsó pillanatban lépett vissza) és amelyik tagjaként hozzájárulhat annak az új pólusnak a kiépítéséhez, ami az Együtt célja volt hosszú ideje.

Szabó Szabolcs másodszorra utasította maga mögé a Fidesz alelnökét, Németh Szilárdot a csepeli-soroksári körzetben. Megfogalmazása szerint:

Engem nem mozgat sem a fizetés, sem a pozíció. Csak a csepeli és a soroksári választók, meg az ország sorsa érdekel. Kis türelmet kérek még mindenkitől, amíg a jövőmről felelősen nyilatkozni tudok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik