Mobil

Bemutatták a Xiaomi új telefonját

Már jó ideje tudni lehet, hogy a Xiaomi április 25-én új középkategóriás mobilt villant, a hivatalos bejelentésre már nem is maradt sok meglepetés, köszönhetően a korábban kiszivárgott specifikációknak és felvételeknek.

A Xiaomi Mi 6X hathüvelykes, 18:9-es képarányú LCD panel kapott és 2140x1080p felbontást képes produkálni. A készülék belsejében egy Snapdragon 660 processzor dolgozik, ami kifejezetten erősnek számít a középkategóriában, háromféle memória/tárhely kombinációval választható. A 4 gigabájt RAM-mal felszerelt változat esetében 64 GB tárhely áll a rendelkezésre, de választható 128 GB-os is. Emellett egy 6 GB RAM/128 GB tárhely verzió is választható.

Forrás: Xiaomi

Hátulra dupla kamerarendszer került, amit egy 12 megapixeles, f/1.75 rekesztékkel bíró, valamint egy 20 megapixeles kamera alkot. A kameraszoftvert gépi algoritmusok okosítják tovább, ez támogatja az automatikus jelenetfelismerést, a Xiaomi elmondása szerint 200-at tud megkülönböztetni a telefon, emellett 12 portrémód is van, amiket a 20 megapixeles előlapi kamerával lehet kihasználni.

Forrás: Xiaomi

A készüléket 3010 milliamperórás telep látja el energiával, Android 8.1 kerül rá a Xaomi MIUI 9.5 kezelőfelületével. Öt színben: piros, pink, arany, kék és fekete árnyalatokban választható, és 1600 jüantól, azaz 65 000 forinttól kezdődik az az ára. Egyelőre csak Kínában kapható, de idővel a külföldi piacokon is megjelenik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik