Kultúra

Elkezdték forgatni az AZ második részét, teljes a szereplőgárda

Az egyik főszerepet játszó James McAvoy még egy fotót is megosztott a munkálatok helyszínéről.

A tavalyi év egyik legnagyobb mozis szenzációja volt a Stephen King 1984-ben megjelent regénye (pontosabban annak első fele) alapján készült AZ (IT), amely a szeptemberi bemutatását követően akkorát ment, hogy az Egyesült Államokban egyenesen minden idők legprofitálóbb horrorfilmjévé vált.

A hype és a kirobbanó anyagi siker nyomán nem is volt kérdés, hogy jön a folytatás, az IT: Chapter Two, amelyet több, mint féléves előkészítés után tegnap elkezdtek forgatni. A munkálatok startját az egyik főszerepre leszerződött James McAvoy (Vágy és vezeklés, X-Men filmek) erősítette meg az Instagramon, egy jópofa kép kíséretében: a lakókocsijában lőtt fotón egy tehenes sajtot tart a kezében.

Első nap az AZ 2 forgatásán. Örülök, hogy megkaptátok az emlékeztetőt, srácok

– írja kísérőszövegében a 39 éves színész.

A forgatás beindulása mellett újdonság az is, hogy mostanra teljessé vált az első filmben megismert gyerekhősök felnőtt verzióit alakító színészek névsora. A két húzónév, azaz a Bill Denbrough szerepére leszerződött McAvoy és a majd Beverly Marshot megformáló, kétszeres Oscar-jelölt Jessica Chastain (A segítség, Zero Dark Thirty) mellett az alábbi színészek lesznek láthatóak a másik öt szerepben:

  • Richie Tozierként az Emmy-díjas Bill Hader (South Park, Kész katasztrófa)
  • Eddie Kaspbrakként James Ransone (Sinister-filmek, Gyilkos megszállás)
  • Stanley Urisként Andy Bean (Transformers: Az utolsó lovag, Itt és most)
  • Mike Hanlonként Isaiah Mustafa (Förtelmes főnökök, Összetörve)
  • Ben Hanscomként Jay Ryan (A tó tükre, A kegyes gyilkos)

A felnőtt társulat teljessé válásával együtt továbbra is sok kérdés nyitott a folytatással kapcsolatban, így pl. még mindig nem tudni, hogy játszanak-e benne az első rész gyerekszereplői, vagy őket az alapfilm jeleneteit újrafelhasználva idézik meg. Az viszont fix, hogy a horror emblematikus gonoszát, a Pennywise nevű démoni bohócot ismét Bill Skarsgard kelti életre, miután ő eleve két filmre szerződött.

A Chapter Two forgatókönyvét az első részét is jegyző Gary Dauberman írta, a filmet pedig (természetesen) ismét Andy Muschietti rendezi, akárcsak a tavalyi alapfilmet. Muschietti egyébként producerként is kiveszi részét a film tető alá hozásából nővérével, Barbara Muschiettivel együtt.

Az IT: Chapter Two két évvel az AZ bemutatása után: 2019. szeptember 6-án fog a mozikba kerülni.

Miért félünk a bohócoktól?
Az AZ legújabb adaptációját nemcsak a kritika szerette nagyon, hanem rekordbevételt is hozott a stúdió számára, pedig a coulrophobia, azaz a bohócoktól való félelem sokakat érint szerte a világon. Videó.
Kiemelt kép: Warner Bros. Pictures/New Line Cinema

Ajánlott videó

Olvasói sztorik