Mobil

Olyat tervez az Apple, amit még senki nem mert meglépni

Megint érdekes pletykák szállingóznak az Apple háza tájáról: ha lehet hinni az ilyen-olyan forrásoknak, akkor az almás cég arra készül, hogy közeljövőben teljesen eltüntessék a gombokat és a csatlakozókat az okostelefonjaikról. A Bloomberg cikke szerint a vállalat ezt már az iPhone X esetében szerették volna elérni, de végül nem úgy haladtak a fejlesztések, hogy ez megvalósulhasson.

A legnagyobb probléma, hogy a vezeték nélküli töltés még mindig jóval lassabb, mint a vezetékes megoldás, ráadásul a csatlakozók elhagyása jelentősen növelte volna az egyébként is drága készülék árát.

Ez viszont nem szegte kedvét cégnek, a Bloomberg forrása szerint az Apple jelenleg is gőzerővel dolgozik azon, hogy a közeljövőben előállhassanak egy olyan iPhone modellel, amiről teljes egészében száműzik a csatlakozót és gombokat. Hogy ez mikor fog megvalósulni, az egyelőre kétséges, viszont biztosra vehető, hogy idén még nem lesz forradalom, hiszen a cégnek még a tavaly beharangozott AirPower vezeték nélküli töltőt sem sikerült piacra dobni – a kiegészítő érkezése jelenleg valamikor őszre várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik