Tech

Jön a megoldás a Facebook-függőknek

Korábban már írtunk arról, hogy a nagy techcégek sorra adják ki azon eszközeiket, amelyekkel a felhasználók nyomon követhetik, mennyi időt töltenek appokban, kijelző előtt. A Google az Android operációs rendszer következő verziójába épít be egy ilyen funkciót, de lesz hasonló megoldása az Apple-nek is az iOS 12-ben.

Nem is olyan meglepő, hogy a Facebook is előrukkol hasonlóval. Jane Manchun Wong mérnök a Facebook androidos appjának kódjában szúrta ki a „Your Time on Facebook” néven fejlesztett funkciót, ami megmutatja, hogy az elmúlt hét napban hány percet töltött a felhasználó az alkalmazáson belül, és mennyi az átlagos napi böngészési ideje.

A statisztika mellett két beállítást is használni lehet, az egyik a napi emlékeztető beállítása, ami azt a célt szolgálja, hogy megadhassunk egy korlátot, például hogy napi 60 percnél többet nem akarunk a hírfolyam görgetésével tölteni. Mikor ezt elérjük, az app figyelmeztetést küld.

A másik beállítás az értesítésekre vonatkozik. A Facebook megerősítette a TechCrunch számára, hogy valóban dolgoznak a funkción, de azt nem árulták el, mikor vezetik be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik