Nagyvilág

Letolt gatyával, üvöltözve csinálta ki magát egy republikánus képviselő

Jason Spencer nem sejtette, hogy a Boratként ismertté vált Sacha Baron Cohen tévéműsorában szerepel.

Óriási lelkesedéssel csinált hülyét magából egy georgiai republikánus képviselő a korábban Boratként közismertté vált Sacha Baron Cohen új sorozatában.

Cohen a Who Is America? című sorozatban közéleti szereplőkkel készít szatirikus álinterjúkat. A második adásban Erran Morad izraeli terrorelhárítási szakértőnek adta ki magát, így tanítgatta Jason Spencert arra, hogyan védje meg magát a terroristáktól.

Az egyik lecke arról szólt, hogy ha a képviselőt elrabolná az Iszlám Állam, csak néhány másodperce lenne, hogy magára vonja a figyelmet. Ezt pedig Erran Morad szerint úgy lehet elérni, ha az egyetlen szót kiabálja, amit Amerikában nem szabad kimondani, az N-betűset. Ezután a megrendezett emberrablási jelenetben Spencer négyszer is elkiabálta magát, hogy „nigger”, mire Cohen azt mondta: „Megőrült? Az N-betűs szó a nuni, nem ez. Ez a szó undorító!”

Morad szerepében Cohen arra is megtanítja Spencert, hogy azzal ijesztheti el az Iszlám Állam tagjait, ha letolja a nadrágját, és nekik nyomja a pucér fenekét. A képviselő ezek után csupasz seggel rohan neki Cohennek, azt kiabálva, hogy „hozzád érek, meleget csinálok belőled, dobd el azt a fegyvert most”.

Cohennek még arra is sikerült rávenni a képviselőt, hogy magát ázsiai turistának kiadva próbáljon befotózni egy nő burkája alá, hogy megtudja, nem véletlenül egy robbanószerrel felfegyverkezett férfiról van-e szó. A műsor végén pedig Spencer nemi szerveik levágásával fenyegeti a terroristákat, mondván, „átkozott homoki niggerek ott a Közel-Keleten, elegünk van abból, hogy Amerikába jöttök”.

A műsor után Georgia állam kormányzója közölte, amit Spencer tett és ahogyan beszélt, az sértő és visszataszító, és az ilyesmire nincs mentség. A képviselőház elnöke lemondásra szólította fel Spencert.

A képviselő azzal védekezett, hogy a műsor készítői megpróbálták kihasználni attól való félelmét, hogy őt és családját megtámadják. Elmondta, halálos fenyegetéseket kapott amiatt, mert olyan törvényjavaslatot terjesztett be, amely nyilvános helyen betiltotta volna a burka viselését. Közölte:

Cohen izraeli ügynöknek adva ki magát, önvédelmi oktatást ajánlott fel számomra. Bár kellemetlen volt számomra a részvétel, beleegyeztem, mert úgy véltem, hogy ezek a módszerek segítenek elhárítani egy támadást.

Azt is elárulta, hogy a felvétel készítésekor akkora volt benne a félelem, hogy nem tudott tisztán gondolkodni, a stáb pedig azt mondta neki, hogy demonstrációs videót forgatnak vele, hogy másokat is megtanítsanak az önvédelmi technikákra Izraelben. Közölte: ha nem lett volna ekkora félelem benne, nem vett volna részt mindebben, és bocsánatot kért családjától, barátaitól és az általa képviseltektől.

A lemondását követelő nyilatkozatokra úgy reagált, hogy a legutóbbi választást elveszítette, így már csak öt hónapig képviselő, azt még kitölti. (Time, CNN, Slate, Washington Post)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik