Tech

Remek újítást kapott a Huawei Mate 20 Pro

A kínai Huawei tavaly októberben dobta piacra a Mate 20 Pro okostelefont, amiről mi is úgy nyilatkoztunk, hogy a legjobb androidos mobil, amihez 2018-ban szerencsénk volt. A vállalat azóta folyamatosan frissítésekkel csiszolja a készülék szoftverét és lehetőségeit, és szombatra virradóra megérkezett a legújabb szoftververzió, aminek főleg azok fognak örülni, akik szeretnek fotózni: a telefon super macro funkciója végre dedikált módot kapott a kamera alkalmazáson belül.

Huawei Mate 20 Pro: ennél jobb androidos mobil még nem volt a kezünkben
Közel egy hónapig nyúztuk az új csúcstelefont, amihez fogható androidos készülék most nem nagyon található a piacon.

A Mate 20 Pro egyik legnagyobb előnye, hogy három hátlapi kamerát kapott, így többek között kiváló nagylátószögű képek készítését teszi lehetővé. A másik kifejezetten hasznos funkció a super macro, aminek hála már 2,5 cm-ről is szuperéles képek készíthetők növényekről, tárgyakról, szinte bármiről.

Sokan nem tudják ugyanakkor, hogy a super macro korábban nem kapott külön felületet a kamera alkalmazásban. Ha szerencsénk volt, akkor vagy a beépített mesterséges intelligencia ismerte fel, hogy ultraközeli fotókat szeretnénk készíteni valamiről, vagy át kellett váltani széles látószögű módba, manuálisan ugyanis csak így érhető el, hogy super macro képek készülhessenek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Peter Birkas (@geeklifemoments) által megosztott bejegyzés, Febr 5., 2019, időpont: 5:10 (PST időzóna szerint)


Ennek viszont hamarosan vége, hiszen a legújabb frissítés újdonsága, hogy a telepítés után már külön is elérhető lesz a fényképezési mód, méghozzá a kamera alkalmazás More menüpontja alatt. A frissítésről elméletileg mindenki automatikus értesítést kap, de ha magától nem jelenne meg a lehetőség, akkor a Settings alkalmazás System/Softwer Update menüpontja alatt bárki elindíthatja az új verzió letöltését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik