Élet-Stílus

Otthagyta a Twitchet, pornót közvetítettek a régi csatornáján

Hiába váltott platformot, a múltja nem engedi olyan könnyen továbblépni.  

Tyler Blevins, azaz Ninja, az amerikai Fortnite-streamer a hetekben költözött át a Twitchről a Microsoft Mixer közvetítő oldalára. Ahogy arról már írtunk, számok terén nem sikertelen a platformváltás, hiszen öt nap alatt egymillió követőt szerzett és ez mostanáig, azaz tizenegy nap alatt 1,6 millióra kúszott fel. Ám a Twitch nem akarta, hogy a korábbi, 14 milliós csatornáját semmire se használják, így kísérleti keretek között kipróbálták, hogyan sülne el, ha más streamereket promóznának rajta.

Spoiler: balul!

Ezzel egyébként alapvetően jogi probléma nem lenne, hiszen a platformhoz tartozó csatorna a Twitch tulajdonában áll, hiába nem kérdezték meg Ninját a döntésről. Az viszont, hogy a népszerűsíteni kívánt csatornák közt az egyik pornográf tartalmat közvetített, az már több morális kérdést felvet. Ezt a tartalmat több órán keresztül láthatták az arra tévedők és mivel Fortnite-streamként címkézte magát az illető, könnyedén bekerült a Ninja oldalán reklámozott csatornák körébe.

Az eset után Ninja tweetelt egy videót, amelyben elmondta, neheztel a Twitchre egyrészt azért, mert nem is szóltak neki, hogyan használnák régi csatornáját, másrészt pedig amiért hagyták ennyire elfajulni a dolgokat. Szerinte az ő csatornája az egyedüli, amelyen offline módban más csatornáját reklámozták. Emmett Shear, a Twitch vezérigazgatója Twitteren személyesen kért bocsánatot Ninjától és azt mondta, a nézői élmény javítása miatt reklámoztak másokat offline csatornákon, több csatornát is használtak ilyen célra, de az, ami történt, egyiküknek sem volt kifejezett szándéka. Végül két dolgot is felfüggesztettek: egyrészt a pornót közvetítő csatornát, másrészt a Ninja csatornáján idegen emberek promotólását.

Pár napja kezdte, de már millióan követik
A népszerű online streamer néhány napja hagyta ott a Twitch-et.

Kiemelt kép: Johannes EISELE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik