Tech

A Samsung jövőre tervezi az első 108 megapixeles telefonját

A Samsung még májusban mutatta be a 64 megapixeles ISOCELL Bright GW1 szenzoráról, amit mobilok kameráiba szánnak, de a dél-koreai gyártó nem állt meg itt, hiszen a héten arról számolhattunk be, hogy a Xiaomi boszorkánykonyhájában már készül az első olyan okostelefon, amiben egy 108 megapixeles Sasmung ISOCELL egység kap majd helyet. A kínaiak mögött persze a Samsung sem akar lemaradni, hiszen egy napokban kiszivárgott lista szerint a jövőre érkező, középkategóriás Galaxy A-sorozat okostelefonjai között már lesznek olyan modellek, amik megkapják a 64 és 108 megapixeles szenzorokat.

Amennyiben lehet hinni a szivárogtatásnak, úgy 2020-ban összesen nyolc Galaxy A telefon t dob piacra a Samsung, és ezek mind többkamerás rendszerrel lesznek felszerelve. Ami kiemelkedik a sorból, az a Galaxy A81, ahol már egy 64 megapixeles fő szenzorral készül a gyártó, amit egy 16 megapixeles ultraszéles, egy 12 megapixeles telefotó, és ToF kamera egészít majd ki. És még ennél is durvább lehet a Galaxy A91, ahol a fő szenzor már 108 megapixeles, az optikai zoom pedig 5x-ösre ugrik.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy 12032 x 9024 pixeles képeket készíthetünk az A91-gyel, hiszen a fotók véglegesítése során a szoftver négy képpontből készít egyet, vagyis a 64 megapixeles szenzorral 16 megapixeles felvételek, míg a 108 megapixeles egységgel 27 megapixeles fotók készíthetők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik