Belföld

Győri újraszámlálás: a szavazatok negyede nem változtatott Borkai győzelmén

A Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda internetes oldalán megjelentetett jegyzőkönyv szerint csak minimális mértékben változott a győri polgármester-választás eredménye a szavazatok negyedének újraszámlálása után.

Az újraszámlálás hivatalos végeredményét pénteken hirdetik ki, de a város 96 választókörzete közül 26-ban már csütörtökön elvégezték a voksok átvizsgálását, és közzé is tették az erről készült jegyzőkönyvet. A részeredmény szerint nem történt változás a vasárnap még fideszes jelöltként induló, de kedd óta függetlenné vált Borkai Zsolt és Glázer Tímea, győri összellenzéki polgármester-jelölt szavazatarányában.

A szavazatszámlálás pénteken reggel kezdődött újra, a bizottság számán egész délelőtt nem vették fel a telefont.

A DK, az MSZP, a Momentum, az LMP és a Jobbik alkotta összefogás két képviselője Győrben az önkormányzati választás után, hétfőn jelentette be, hogy kezdeményezik a polgármesteri szavazólapok újraszámlálását.

A vasárnap este kihirdetett eredmény szerint a szex és korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsolt 641 szavazatos különbséggel nyert. Borkai 19 312 szavazatot, az ellenzéki Glázer Tímea pedig 18 671-et kapott.

A választási bizottság hét körzetben talált az eredményt érintő számlálási hibát, de ezek csupán egy-két szavazateltérést jelentettek mindkét oldal számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik