Tech

Itthon is kapható a hajlítható kijelzős Samsung Galaxy Fold, egy kisebb vagyont kell fizetni érte

December közepétől hazánkban is kapható a Samsung első hajlítható kijelzős okostelefonja, a Galaxy Fold, ami 696 000 forintért lesz megvásárolható a márkaboltokban, és elérhető lesz a mobilszolgáltatók kínálatában is – ezeknél a cégeknél az ár persze a választott előfizetési csomag függvényében változhat. A készülék limitált mennyiségben kerül forgalomba, fekete és ezüst színekben, és már elő is jegyezhető a gyártó weboldalán. Az előrendelők speciális autós tartót is kapnak a készülék mellé, továbbá minden vásárló ajándékba kap egy Samsung Galaxy Buds fülhallgatót, illetve

egy kedvezményes kijelzőbiztosítás is a csomag része.

A Samsung Galaxy Fold az első hajlítható kijelzős okostelefon, ami hivatalosan is kapható Európában. A dél-koreai gyártó még tavasszal mutatta be a készüléket, ami eredetileg nyáron került volna forgalomba, de az első tesztek során kiderült, hogy a speciális, hajlítható képernyő sérülékeny, így a gyártó visszahívta az első verziót, majd egy megerősített modellt dobtak piacra az ősz folyamán.

Galéria
Fotó: Csanádi Márton / 24.hu

A cég szavaival élve a Galaxy Folddal egy teljesen új kategória született: a készülék okostelefon és táblagép egyben, attól függően, hogy miként kívánjuk használni. A készülék két kijelzővel rendelkezik: egy főképernyővel és egy külső panellel. Az utóbbi 4,6 hüvelykes, a készüléket kinyitva viszont egy 7,3 hüvelykes táblagépet kapunk. A belső, speciális képernyőhöz a Samsung egy újfajta polimerréteget alkotott, illetve létrehozott egy, az átlagos okostelefonoknál használt kijelzőknél 50%-kal keskenyebb megjelenítőt, és ennek köszönhetően olyan rugalmas a Galaxy Fold.

Samsung Galaxy Fold specifikációk

  • Fő kijelző: 7,3 hüvelykes QXGA+ Dinamikus AMOLED (4.2:3)
  • Külső kijelző: 4,6 hüvelykes HD+ Super AMOLED (21:9)
  • Külső kamera: 10 MP szelfi kamera (f/2.2)
  • Hátlapi tripla kamera: 16 MP ultraszéles látószögű kamera (f2.2),  12 MP széles látószögű kamera, Dual Pixel AF, OIS (F/1.5 – f/2.4), 12 MP telefotó, PDAF, OIS, 2X optikai zoom (f/2.4)
  • Előlapi duálkamera: 10 MP szelfi kamera (f/2.2), 8 MP RGB mélységérzékelő kamera (f/1.9)
  • Memória: 12 GB RAM (LPDDR4x)
  • Háttértár: 512 GB (UFS3.0)
  • Akkumulátor: 4380 mAh
Olvasói sztorik