Belföld

Durván drágul a Balaton: 7 településen is vannak milliós négyzetméterárak

Jelenleg 2300 lakás épül a Balatonnál, a társasházi áraknál nagyok a különbségek, a parttól való távolság, a település is nagyban befolyásolja, mennyiért kínálják az ingatlanokat. Az átlagos árak alapján a legdrágábban Balatonbogláron lehet lakást vásárolni,  de Szántódon, Balatonfüreden, Alsóörsön, Balatonszemesen, Csopakon és Zamárdiban is van példa egymillió forint fölötti négyzetméterárra – írja a Portfolio.  

A lap összeállításában a családi házak is szerepelnek, az ingatlan.com adatai szerint az átlagos állapotú 80 és 120 négyzetméter közötti házakhoz Balatonfüreden lehet a legdrágábban hozzájutni, a várost Alsóörs és Zamárdi követi a drágák listáján.

A cikkben azt írják, a Balaton környéki üdülőövezetekben tavaly 400 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár. A siófoki járás parti része számított a legdrágábbnak 2019-ben, a második helyen a balatonfüredi járás parti része, míg a harmadikon a fonyódi járás parthoz közeli része állt. Ezeknek a területeknek a legnépszerűbb részein 510-560 ezer forint között mozogtak a tipikus négyzetméterárak 2019-ben.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik