Az egyik főszervező szerint az olimpia elleni aláírások miatt újra szükség lehet a Békemenetre

politika
2017 február 19., 13:20
comments 1021

A szervezők a héten egy igazi all-star kerekasztal-beszélgetéssel emlékeztek meg arról, hogy öt évvel ezelőtt rajtolt el az első Békemenet. Az asztalnál ott ült Bayer Zsolt, Fricz Tamás, Bencsik András, Széles Gábor, Csizmadia László, Dörner György és Stefka István is.  

 Stefka István, a Pesti Srácok lapigazgatója a nosztalgiázáson túl az olimpiai elleni népszavazásról, illettve a mögötte álló erőkről is beszélt. Személy szerint arra számít, hogy óriási harc lesz az idén, mert „a balliberálisok sajátja, hogy mindig átöltöznek”. Számításai szerint most éppen a Momentum Mozgalomnál tartanak, aminek szerinte az a lényege, hogy egy barátságos és „bizonyos szempontból hihető, elhihető szöveggel” próbálják az embereket megtéveszteni.  

A rendezvény időpontjában Stefka még csak részeredményeket ismerhetett arról, hol a jár az olimpia elleni aláírásgyűjtés, de már akkor is hülyének nevezte azokat, akik leadták az aláírásukat:

„Ha valóban százezer aláírást gyűjtöttek az olimpia ellen...tehát mindig negatívumok ellen harcolnak, tehát azzal szólítják meg az embereket, és mégis van ennyi-hát nem tudom másként kifejezni-nem megvezetett, hanem ennyi hülye ember, aki önmaga ellen kampányol.”Stefka szerint az, hogy a Momentumnak sikerült ennyi aláírást összegyűjtenie, azt mutatja, hogy „Magyarország ellen lehet kampányolni”. Mivel ilyen súlyos a helyzet, közbevetőleg elmondta: 

„Nem biztos, hogy majd adandó alkalommal nem lesz szükség Békemenetre. Méghozzá olyan Békemenetre, ami végleg elveszi a kedvüket ettől az egész Magyarország elleni kampányolástól.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.