Trump: Maradunk és győzni fogunk Afganisztánban

külföld
2017 augusztus 22., 04:37
comments 51

Nem jelentett be konkrét számokat az esetleges afganisztáni csapatnövelésről, és nem adott határidőt sem egy majdani kivonulásnak az amerikai elnök, aki az arlingtoni Fort Myer katonai támaszponton mondott beszédet hétfő este. Donald Trump kijelentette, hogy marad az amerikai jelenlét Afganisztánban, és az iraki hibákat elkerülve győzni fognak. A környező országoktól, Indiától és Pakisztántól nagyobb együttműködést vár, utóbbit figyelmeztette, vége azoknak az időknek, hogy elteszik a több milliárd dolláros amerikai támogatásokat, miközben terroristáknak nyújtanak menedéket.  

photo_camera Fotó: MARK WILSON/AFP

Trump szerint az amerikaiak belefáradtak a győzelem nélküli háborúskodásba, ő is így van ezzel. Személy szerint híve a teljes csapatkivonásnak, de hallgatott tanácsadóira. Szerinte a gyors és elhamarkodott kivonulás következményei előreláthatóak és elfogadhatatlanok, mert az így keletkező légüres térbe benyomulnának a terroristák. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.