Kiemeltek egy nőt a reptéren, aki 40 ezerrel tartozott a NAV-nak, és ott helyben be is hajtották rajta

gazdaság
2017 október 19., 14:11
comments 423

Egy „újszerű és erősen szelektívnek tűnő gyakorlatról” írt az Index.

A lap több hasonló történet közül azt emelte ki, amikor egy egyéni vállalkozó fodrász, aki az elmesélés szerint mindig rendesen fizette esedékes adókötelezettségeit, nyaralás előtt megcsúszott egy befizetéssel. A nő repülővel érkezett haza Budapestre, a zöld folyosón jött át az ellenőrzésen, de a NAV egyik munkatársa véletlenszerűen kiemelte a sorból, és miután átkutatták a csomagját, közölték: 40 ezer forint körüli adótartozása van, és azonnal rendeznie kell.

Mivel készpénz nem volt nála, felhívhatott egy embert, és miután a kölcsönből kifizette a tartozást, végül 1,5 óra után elengedték. A lap szerint az esetről jegyzőkönyv is készült, de az is elhangzott, hogy ha a nő nem tud fizetni, az útipoggyászból ingóságokat foglalhat le a NAV munkatársa.

Az Index hasonló esetekről hallott a kocsival Magyarországra érkezőktől is, és azt írja, 2016. január 1-től az adóhatóság és a vámhatóság integrációja új szakaszba lépett, a vám- és pénzügyőrök látják az adótartozásokat. (Index. A címlapképen Tállai András NAV-vezér látható.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.