A magyar diplomácia keményen megdolgozott a ghánai szépségverseny sikeréért

szépség
2017 október 20., 03:27
comments 54
link Forrás

A fenti képen Gelencsér Tímea, a Magyarország Szépe verseny tavalyi győztese látható az accrai magyar nagykövetségen, Miss Ghána és Mr. Ghána társaságában. 

A két nagy szépségverseny-hálózat közül a Miss Universe hazai leágazását Vajna Tímea menedzseli, bár májusban a Borsnak azt nyilatkozta, hogy túl akar adni a licenszen, és a jövőben legfeljebb zsűritagként és tanácsadóként vétetné észre magát. Gelencsér másik nagy márka, a Miss World magyar kiadását nyerte meg 2016-ban - ezt Sarka Kata és Rogán Cecília cége, a Rogán Antal helikoptereztetését is magára vállaló, titokzatos  Nakama & Partners Kft. szervezi, és természetesen a köztévé közvetíti.

A Daily Guide Africa cikkéből érteséltünk róla, hogy a ghánai Miss World versenyt támogatta a magyar nagykövetség, valamint a kormánnyal nagyon, de tényleg nagyon szorosan együttműködő Balogh Sándor cége, a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC). Megkérdeztük a Külügyminisztériumot, miért tartotta fontosnak a magyar diplomácia, hogy felkarolja ezt a rendezvényt, illetve kitől származik az ötlet. Ezekre a kérdésekre egyáltalán nem válaszoltak, annyit írtak csupán, hogy "A szépségversenyt a nagykövetség anyagilag nem támogatta." Mikor visszakérdeztünk, hogy akkor miért szerepel Magyarország címere a támogatók falán, illetve pontosan hogyan vett részt a követség a szépségversenyen, másodjára annyit közöltek: "Ghána függetlenségének és a Miss Ghana választás 60. évfordulójának apropóján a szépségverseny szervezői az Accrai Magyar Nagykövetséggel karöltve díszvendégként hívták meg Accrába Gelencsér Tímeát, a Miss World Hungary 2016 nyertesét."

Az biztos, hogy ennél azért többről van szó, hiszen a Daily Guide Africa idézett cikke megemlíti, hogy a magyar követség és a HTCC vállalta az első három helyezett Magyarországra utaztatását, míg a Balog Sándor cégének honlapján fellelhető, emelkedett hangulatú beszámolóból az is kiderül, hogy a nagykövet személyesen is odatette magát: "Az esemény támogatásában és szervezésében oroszlánrészt vállalt a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC), akik anyagilag is támogatták a kulturális eseményt. 

Az accrai magyar nagykövetséggel karöltve véghez vitt munka nem maradt hála nélkül, hiszen a szervezők helyet biztosítottak a zsűri asztalnál Szabó András nagykövet úrnak.

A magyar küldöttséggel utazott Gelencsér Tímea Miss Universe (helyesen, ugye, Miss World) Hungary 2016 győztes, aki egyetlen európai szépségkirálynőként osztatlan sikert aratott megjelenésével a rendezvényen."

Ezen kívül Gelencsér Tímea és a nagykövet felesége vittek muffint és ruhákat a ghánai utcagyerekeknek, akiknek a szépségkirálynő azt is megtanította, hogy a golyóstoll magyar találmány. 

link Forrás

A két és fél éve meghirdetett "déli nyitás" hevében létrehozott ghánai követségen amúgy - több másik afrikai képviselethez hasonlóan - még mindig nem működik a konzuli hivatal "technikai okok" miatt. Aki magyar vízumot szeretne, annak vagy a holland követségre vagy Nigériába kell mennie:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.