A Fidesz-KDNP nyerte a solymári időközi választást

politika
2017 december 10., 18:51
comments 395

Dalos Attilát, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották a Pest megyei Solymár 6. számú egyéni választókerülete önkormányzati képviselőjévé a vasárnapi időközi választáson – közölte a település jegyzője, a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

A solymári választókerületben azért tartottak időközi önkormányzati választást, mert a korábbi képviselő, Gaal Gergely (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő lett, ezért lemondott az önkormányzati képviselői mandátumáról.

A megüresedett képviselői helyért hárman indultak:

  1. Dalos Attila (Fidesz-KDNP)
  2. Pálmai Ferenc (Munkáspárt)
  3. Kárpáti Zsuzsanna (független)

Beregszászi Márk jegyző elmondta, hogy az 1024 választásra jogosult polgárból 404 ment el szavazni. Közülük 396-an szavaztak érvényesen. Az előzetes eredmények szerint Dalos Attila 225, Kárpáti Zsuzsanna 169, Pálmai Ferenc 2 szavazatot kapott.

A kis helyi szavazás azért vált érdekessé, mert november közepén a Jobbikon kívül mindegyik ellenzéki parlamenti párt (DK, Együtt, LMP, MSZP, Párbeszéd) közölte: Kárpáti Zsuzsanna független jelöltet támogatja, és később a Momentum is csatlakozott az ellenzéki összefogáshoz. (A Jobbik pedig nem indított jelöltet.)

Az ellenzéki összefogás Solymáron csak megközelíteni tudta a Fidesz-KDNP.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.