Oroszország megkezdi a csapatai kivonását Szíriából

külföld
2017 december 11., 11:07
comments 58

Vlagyimir Putyin hétfőn Szíriába utazott, és a hmejmími orosz légitámaszponton bejelentette az orosz csapatok részleges kivonását. „A védelmi miniszternek és a vezérkari főnöknek parancsba adom: kezdjék el az orosz csapatkontingens kivonását állandó állomáshelyeire” - mondta az orosz elnök. Hozzátette, hogy a Szíriában állomásozó csapatok jelentős része visszatér Oroszországba.

Az orosz elnök beszélt arról is, hogy ha a terrorizmus újra felütné a fejét, Oroszország olyan támadásokkal válaszolna, amilyet még sosem láttak.

Putyin a hivatalos programja szerint a nap folyamán később Kairóba, majd Ankarába megy ahol Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi, illetve Recep Tayyip Erodgan elnökkel tárgyal majd a szíriai rendezésről. (BBC/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.