Állítólag titokban a baloldallal egyeztet a nagykoalícióról Berlusconi

külföld
2018 február 16., 12:52
comments 55

Két hét múlva tartják az olasz parlamenti választásokat, és minden előrejelzés szerint patthelyzetet hoz majd a végeredmény.

A felmérések szerint a jobboldali pártok együtt megnyerik a választást, de nem annyira, hogy kormányt is tudjanak alapítani. Ráadásul a blokkon belül is vannak komoly feszültségek, hiszen Silvio Berlusconi pártja, a Forza Italia most EU-barát programmal kampányol, de a vele elvben szövetséges Északi Liga azt akarja, hogy Olaszország lépjen ki az eurózónából. 

A most kormányzó baloldali demokrata párt a második helyre futhat be, partnerek nélkül ők se tudnának kormányt alakítani.

A harmadik nagy blokkot az 5 Csillag Mozgalom képviseli, ami szintén erősen EU-kritikus kampányt visz, és akár első helyen is végezhet a pártok közül, de nincs esélye egyedül kormányozni.

A Reuters most összeszedte, hogy üzleti körökből, szicíliai politikusoktól és elemzőktől is szivárognak olyan pletykák, hogy Silvio Berlusconi és a baloldali vezetők a színfalak mögött már elkezdték az egyeztetést, hogy esetleg egy nagykoalícióval oldják fel a patthelyzetet. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.