A kormány hazugságaival szemben Magyarország januárban is befogadott 97 menedékkérőt

migráció
2018 február 17., 17:12
comments 140

Mint ismert, a kormány a Stop Soros néven reklámozott törvénycsomaggal nem csak az illegális migrációt akarja meggátolni, hanem már azt akarja elérni, hogy a menekültstátuszért folyamodó külföldiek – beleértve azokat, akik a szabályokat betartva érkeztek Magyarországra – semmilyen segítséget ne kaphassanak. (a fideszes Pócs János ennek szellemében már azzal kampányol, hogy amíg ő a képviselő, egyetlen migránst sem kerülhet a Jászságba.)

Csakhogy közben azt is tudjuk, hogy a menekültellenes propaganda csúcsra járatása közben az állam befogadott 2300 menekültet. A hvg.hu pedig most arról ír, hogy egy menekültsegítő civil szervezet vezetője közölte, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a tavaly – nagyon helyesen – befogadott 1291 után idén januárban újabb 97 menedékkérőt részesített nemzetközi védelemben.

A Magyar Narancs írta meg, hogy a hivatal honlapjának friss statisztikája szerint 10 ember menekültstátuszt, 86-an oltalmazotti elismerést és 1 ember pedig befogadotti státusz kapott. 120 kérelmet utasítottak el, 74 esetben pedig megszüntették az eljárást, vagyis a januári döntések 45 százaléka pozitív volt.

Orbán Viktor kezet fog egy menekülttel 2014-ben Záhonynál.
photo_camera Orbán Viktor kezet fog egy menekülttel 2014-ben Záhonynál.

Persze jó kérdés, hogy mire számíthatnak ebben az országban az oltalmazottak, ha a miniszterelnök szerint helyes őket akár törvénytelen eszközökkel elüldözni a településekről, és a mostani rendszerrel a kormány hajléktalanságra ítéli őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.