Tökéletes kampányvideóval hálálta meg Balázs Péter, hogy a Fidesz kinevezte színházigazgatónak

POLITIKA
2018 február 19., 07:56
comments 450

Indul a választási kampány!

Ez a címe annak a videónak, amelyet Kállai Mária, a Fidesz szolnoki képviselőjelöltje töltött fel a hivatalos Facebook-oldalára. Ezen Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója korteskedik a város korábbi alpolgármestere mellett. Ha valaki nem ismeri a Szeszélyes Évszakok sztárjának életművét, akár azt is gondolhatná, hogy ez valami paródia vagy legalább részben ironikus fricska, direkt túljátszott viccelődés. De persze nem az, hanem komoly kampányanyag.

UPDATE

A fideszes politikus néhány perccel cikkünk megjelenése után leszedte a három napja közzétett videót, de itt megtekinthető:

link Forrás

Balázs Pétert amúgy 2007-ben nevezte ki a fideszes polgármester a színház élére, és a széles körű szakmai tiltakozást azzal utasította el, hogy „nehogy már a farka csóválja a kutyát!”. Azóta már harmadik igazgatói ciklusát tölti Balázs Péter, bár 2013-ban megpróbált a Vígszínházba távozni, de az nem sikerült.

Politikai szerepéről így vallott az Origónak adott mélyinterjúban tavaly:

„Amikor 2002-ben elveszítette a Fidesz a választásokat, úgy gondoltam, nagy kár, hogy nem tudják tovább folytatni, amit elterveztek. Elmentem az egyik polgári körhöz, és örömmel fogadtak. Később meghívtak vendégként az előadásokra, évértékelőkre, és azóta is tisztelettel köszönöm, ha meghívnak, és igenis elmegyek, ha tudok. Ez így is marad.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.