A néni rászólt a kecskeméti buszsofőrre, hogy ne telefonáljon, aki erre leszállíttatta a buszról

közlekedés
2018 június 22., 17:16
comments 355

Az Index számolt be arról helyi lapok alapján, hogy egy fiatal kecskeméti buszsofőr leküldött egy idős nőt a buszjáratról, miután a nő megkérte, hogy ne telefonáljon vezetés közben. 

Az eset elsőnek egy helyi Facebook-csoportban pattant ki, de azóta már a  DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. is megerősítette, hogy több panasz is érkezett hozzájuk az eset miatt, és megdöbbenve értesültek róla. Belső vizsgálatot indítottak, amíg az le nem zárul, a sofőrt felmentették a munkavégzés alól, az idős nőtől pedig elnézést kértek. 

A beszámolók szerint a sofőr hosszasan beszélt vezetés közben, amikor pedig a nő ezt kifogásolta, a sofőr felháborodott, és a következő megállóban közölte, hogy addig nem megy tovább, amíg a néni le nem száll. Majd leszállt a buszról, és a járdára leülve telefontált tovább.   

Kisebb vita után végül a néni gyalog távozott. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.