Zalaegerszegi csalók európai parlamenti képviselőnek adták ki magukat

bűnügy
2018 június 25., 08:24
comments 19

Folytatólagosan és társtettesként elkövetett csalás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt hétfőn a Zalaegerszegi Járásbíróság három férfit, aki több mint 18 millió forintot csalt ki - egyikük európai parlamenti képviselőnek adva ki magát - egy zalaegerszegi vállalkozó pártól, uniós támogatások ígéretével.

Első fokon két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a járásbíróság Sz. Aurél elsőrendű vádlottat, a másodrendűként szereplő fia, Sz. Bálint másfél év, ugyancsak felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A harmadrendű vádlott, L. János ellen még május végén elfogatóparancsot adott ki a bíróság, mert nem jelent meg az akkori tárgyaláson, de miután azóta is ismeretlen helyen tartózkodik, a távollétében ítélték el két év, három évre felfüggesztett börtönre.

A három vádlott sorozatos ígérgetésekkel összesen 18 millió forintot szerzett egy vállalkozó házaspártól úgy, hogy L. János álnéven európai parlamenti képviselőnek adta ki magát, aki befolyásos ismerőseire hivatkozva kínált támogatásokat a sértetteknek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.