Ilyen nincs: az LMP Szél Bernadettet is eltiltotta a tisztségviseléstől

idióta rekordok
2018 július 19., 02:36
comments 422

Három évre minden párttisztségtől eltiltotta az LMP etikai bizottsága Szél Bernadett társelnököt, tudta meg a 24.hu. De mintha testületnél azért mégis szempont lett volna, hogy a párt azért mégse nullázza le magát teljesen, mert Szélnek nem kell lemondania a döntés után, megengedték, hogy az eltiltása ellenére párttisztséget viselhessen. 

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A Moldován László által vezetett etikai bizottság azért büntette meg a társelnököt, mert az április 8-i választás előtt tárgyalt a választókerületi visszalépésekről, azaz szervezte a koordinációt, amivel  szembe ment a kongresszus és a politikai tanács döntésének. 

Igaz, ha nem lett volna koordináció az ellenzéki pártok között, valószínűleg az LMP jelöltje sem tudott volna egyéni mandátumot szerezni a Belvárosban. 

A lap szerint a bizottság Ungár Pétert is hároméves eltiltással büntette a koordinálás és a Ron Werber szerződése körüli kavarás miatt. Ungárról nemrég előkerült egy videó, amin arról beszélt, hogyan vágta át a tanácsadót, amikor úgy írta alá a szerződését, hogy semmilyen felhatalmazása sem volt rá. Schmuck Erzsébet, aki kampányfőnök volt, megúszta kétéves eltiltással. Ellene azért indult eljárás, mert a kampány alatt Schmidt Máriával egyeztetett.  

A párt etikai bizottsága korábban Hadházy Ákost is két évre tiltották el, mert más pártokkal egyeztetett. A büntetést a testület még szigorította volna, de mire a döntést meghozták volna, Hadházy már kilépett a pártból. Kassai Dánielt pedig, aki Kunhalmi Ágnes javára lépett vissza a öt évre tiltották el, később aztán kizárták a pártból., mert felmerült a gyanú.

Sallai Róbert Benedeket viszont most visszavették a pártba. 

Őt korábban azért zárták ki, mert nekiesett Hadházy Ákosnak, de az etikai bizottság most enyhített a döntésen: visszaveszik, de öt évig nem indulhat tisztségért. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.