Olyan meleg van a dunaszerdahelyi kórházban, hogy műtéteket kell elhalasztani

külföld
2018 augusztus 18., 12:53
comments 73

30 fok fölött van a hőmérséklet Dél-Szlovákiában is, ez pedig igencsak megviseli a dunaszerdahelyi kórházat: a szlovák hírügynökség információi szerint arra kényszerülnek, hogy csak a legsürgősebb műtéteket végezzék el, az augusztusra betervezett kevésbé sürgős beavatkozásokat szeptemberre halasztották.

Ahol nincs légkondicionáló berendezés, ott ventilátorokkal igyekeznek enyhíteni a nagy meleget – mondta az intézet vezetője, Bock Szilvia.

A műtéteket a fertőzések elkerülése érdekében amúgy is alacsonyabb hőmérsékleteken végzik. A rendkívüli melegben sokan keresik fel az egészségügyi intézményeket rosszullét miatt, szívpanaszokkal, a személyzet nem győzi a feladatok ellátását és a fekvőbetegek számára sem tudnak megfelelő hőmérsékleteket biztosítani minden kórteremben. (hirek.sk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.