Elhunyt Kelemen Endre, a Családi kör c. televízióműsor szerkesztője

Tbg
media
2018 augusztus 18., 13:54
comments 77

A Bors a család közlése alapján azt írja, elhunyt Kelemen Endre, a magyar televíziózás legendás alakja, aki többek között a Családi kör című népszerű tv-műsor adásait vezette.

Kelemen Endre műsorvezetés közben
photo_camera Kelemen Endre műsorvezetés közben Fotó: YouTube/MTV

"Ezúton értesítjük a Magyar Televízió vezetőségét és munkatársait, hogy Kelemen Endre a Magyar Televízió egykori munkatársa, az Iskolatelevízió alapítója és vezetője, a Magyar Televízió életmű-díjasa, Apáczai díjjal kitüntetett, életének 85. évében türelemmel viselt hosszú betegség után elhunyt. Nevéhez olyan műsorok szerkesztése és vezetése fűződik, mint a Pedagógusok fóruma és a Családi kör" 

A szocializmusban a Családi kör c. műsor volt a központi népművelés egyik fontos csatornája '74 és 94 között, családi, társadalmi, magánéleti problémákat vetett fel. A családi jeleneteket színészek játszották el, például a Szomszédok Taki bácsija, Zenthe Ferenc vagy a Vígszínház mai vezetője, Eszenyi Enikő.

Kelemennel még a kétezres években készült egy hosszabb interjú a Magyar Televízió Záróra c. műsorában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.