800 ezer ember veszítette el az otthonát Indiában az özönvíz miatt

külföld
2018 augusztus 19., 10:14
comments 13

Mintegy 800 ezer ember veszítette el otthonát, és körülbelül 350-en meghaltak az India déli részén fekvő Kerala államot sújtó áradások miatt - közölték vasárnap a hatóságok.

photo_camera Fotó: MANJUNATH KIRAN/AFP

A szomszédos Madhja Prades és Maharastra államból mintegy 1,5 millió liter ivóvíz érkezett a katasztrófa sújtotta Keralába. P. H. Kurian a helyi katasztrófavédelemtől úgy nyilatkozott, hogy az időjárás jelentős mértékben javult, és hétfőn várhatóan sikerült kimenteni azt a tízezer embert, akit a víz jelenleg még elzár a külvilágtól.
Szakértők azonban hétfőre újabb esőzéseket várnak.

A turisták körében is népszerű Keralára augusztus 8-án sújtott le az évszázad monszunesője, amely tízezer kilométernyi közutat tett járhatatlanná, és az egyik legnagyobb repülőteret is megbénította. A kárt hárommilliárd dollárra becsülik.
Az idei monszun Indiában már mintegy ezer halálos áldozatot követelt. (MTI, Fox)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.