Gulyás Gergely: A kormánynak sikerült távol tartania magát a szélsőjobboldali retorikától a migrációellenes kampányokban

politika
2018 augusztus 20., 15:22
comments 157

Az Azonnali arról írt, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely újságíróknak tartott háttérbeszélgetést Kolozsváron. Azt állította, hogy amíg a holland liberális kormánypártnak nem sikerült távolságot tartani a szélsőjobboldaltól, ők éppen ennek segítségével nyertek választást, a magyar kormánynak ugyanis sikerült távol tartania magát a szélsőjobboldali retorikától az eddigi migrációellenes kampányai során.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2018. augusztus 14-én.
photo_camera Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2018. augusztus 14-én. Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

A miniszter nyilván csak csibészeskedett, vagy a teljes sötétség nyelvét gyakorolta, hiszen Umberto Eco fasizmusdefiníciója alapján már a kvótakampány is fasiszta kampány volt, az idei parlamenti választás előtti kampányban meg már a teljes NER totális háborút vívott a valóság ellen: ömlöttek a nyíltan rasszista álhírek, miközben a suttogó propaganda azt nyomta, hogy az ellenzék mecseteket épít, és mindenhova migránsokat költöztetne, az Iszlám Állam pedig már szórólapokon keresett lakásokat. A végén már egy pár másodperces disztópikus sci-fi-vel migránsoztak:

link Forrás

De ott volt Pócs János fideszes parlamenti képviselőnek a legendás posztja is, ami a szélsőjobboldaltól szintén elegánsan tartotta a távolságot:

link Forrás

Maga a miniszterelnök pedig végig az etnikai homogenitás megőrzésének szükségességéről és a közép-európai migránsmentes övezet védelméről szónokolt.

link Forrás

Egyébként arra a kérdésre, hogy a kampány során kitett, simán rasszistának tekinthető Stop-plakát polgári plakát volt-e, Gulyás azt mondta: az „egy polgári pártnak volt a plakátja” és „attól, hogy ez mindenkinek nem nyerte el a tetszését, még lehetett egy jó plakát”, „jól fejezte ki a politikai szándékainkat”.

photo_camera Fotó: Mehmet Yilmaz/Anadolu Agency

Arra a kérdésre, hogy mi a határ a szélsőséges és a nem szélsőséges retorika közt, Gulyás egyébként azt felelte: az emberi méltóság tiszteletben tartása. (Azonnali)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.