Dzsudzsák Balázs vissza akart térni Európába, de nem kapott konkrét ajánlatot sehonnan

futball
2018 szeptember 21., 05:16
comments 184

„A nyár elején határozott tervem volt a jövőmmel kapcsolatban: vissza akartam térni az európai labdarúgásba!” - írja Dzsudzsák Balázs abban a levélben, amiben igyekszik elmagyarázni, miért nem tért vissza Európába, és maradt az Egyesült Arab Emírségekben.

A Nemzeti Sportban megjelent levélben a magyar válogatott korábbi, 31 éves játékosa úgy fogalmaz: 

„Szükségét éreztem, hogy karrierem végéhez közeledve még egyszer megmutathassam Nektek – akik szeretnek, és azoknak is, akik már kételkedtek képességeimben –, hogy érek még valamit, ezen a szinten is”. 

Dzsudzsák szerint neki feltett szándéka volt, hogy vagy egy magasan jegyzett bajnokságba, vagy egy olyan klubba igazoljak, amelynek a nemzetközi porondon is vannak ambíciói, de:

„A nyár hosszú volt, és én türelmesen vártam a megfelelő ajánlatra, de legnagyobb bánatomra nem kaptam ilyet”.

Dzsudzsák az Európa-bajnokság után is arra panaszkodott, hogy nem kapott megfelelő ajánlatot. Azt írja, most is ez történt: 

„Majdnem mindegyik bajnokságból akadtak érdeklődők, de konkrét ajánlatig sajnos sehol nem jutottunk el.” 

Dzsudzsákkal kapcsolatban rendre előjön, hogy képességei alapján több volt benne, mint amilyen karriert befutott, csakhogy számára mindig a lehető legmagasabb fizetés volt az elsőszámú szempont. Erre is kitért:

„Mivel a pénz velem kapcsolatban régen is, most is központi téma, egy dolgot fontos tisztázni.Amikor a fejembe vettem, hogy visszatérek, tisztában voltam vele, hogy az eddigi bérem töredékét kereshetem meg Európában. Ezért kész is voltam a kompromisszumra, mert tudtam, hogy ezért nekem is áldozatot kell hozni.”

Pedig a magyar sportsajtó a fél világnak eladta már Dzsudzsákot, Angliába, a Videotonnak, legutóbb Hollandiába, a bajnokság utolsó helyezettjének. A holland lehetőséget ő is megemlítette:

„Szívemhez közeli és szép befejezése lett volna a karrieremnek a holland élvonal, de sajnos ez sem jött össze, mert az érdeklődők között nem volt olyan klub, amelyikkel egyezett volna az ambíciónk.”

Szerinte így nem maradt más választása, mint maradni az emírátusokban, a Bors szerint évi 700 millió forintért. 

„Így hát maradt az Al-Ittihad Kalba, amely már a nyár elejétől, folyamatosan keresett, nagyon szeretett volna a soraiban tudni, és várt Rám! Az elmúlt két évet itt töltöttem, így tudtam, mit várhatok ettől a bajnokságtól, és mivel az előbb leírtak alapján nem volt más lehetőségem, kézenfekvőnek tűnt, hogy itt folytatom tovább!”

A csapat nélküli Dzsudzsák időközben kimaradt a válogatottból is, a nyílt levele szerint ezért sem várhatott tovább. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.