257 millió forintra büntette egy német bíróság Arturo Vidalt

futball
2018 október 18., 09:05
comments 28

80 napi keresetének megfelelő pénzbüntetésre ítélte egy müncheni bíróság Arturo Vidalt, chilei labdarúgót. Az ismert futballistának 800 ezer eurót, azaz 257 millió forintot kell kifizetnie, ezek szerint 80 munkanap alatt ennyi a bére. Vidal jelenleg a Barcelona labdarúgója.

Vidalt kocsmai verekedésért ítélték el. Még tavaly szeptemberben a Crowns Club nevű müncheni bárban esett neki egy embernek, a féltestvérével együtt. Vidal akkoriban még a Bayern München játékosa volt. 

Arturo Vidal.
photo_camera Arturo Vidal. Fotó: MEXSPORT/PHOTOSPORT/PHOTOSPORT

A verekedést felvette a szórakozóhely biztonsági kamerája, így elég egyértelmű volt az ügy kimenetele. Vidal féltestvérének, Sandrinónak magasabb a büntetése, neki 120 napnyi keresetét kell kifizetnie, mert ő üvegekkel is dobálózott. Csakhogy Sandrino így is csak 18 ezer eurót (5,8 millió forintot) fizet, mert ő naponta csak 150 eurót keres. Focista féltestvére viszont 10 ezret.

Vidal az ítélethirdetésre nem ment el, mert éppen a chilei válogatottal játszott Mexikó ellen. 1-0-ra győztek. (afp)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.