Árverésen kelt el egy 19. századi preparált bálnapénisz

ÉLET
2019 február 14., 14:12
comments 80

A brit Sworders aukciósház kínálatában tűnt fel egy rendkívülinek beharangozott tétel: egy 167 centiméter hosszú, preparált bálnapénisz. 

Hogy ne essen össze, a péniszt annak idején ki is tömték, minden gyanú szerint lószőrrel, így viszont szerencsére nem nehéz, az aukciósház szakértője még pózolt is a kézbe vett ereklyével. 

Annak idején persze nem dísznek készültek a hasonló tárgyak, hanem a tengerészek többek között dohányt szállítottak a bálnapéniszekben, mert így az nem száradt ki.  

A Sworders szakértője elmondta azt is, hogy a tétel árazása komoly szakmai kihívást jelentett a számukra, hiszen korábban sosem kínáltak még eladásra hasonló tárgyat. Végül az aukciósház a tárgyat felajánló személy ajánlatát megfogadva 4500 dolláros kikiáltási árra lőtték be, és 5900 dollárért, azaz mintegy 1,65 millió forintért ment el. (Atlas Obscura

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.