Több szintet lezártak a pécsi iskolában, ahol Áder felavatott pár vízautomatát

politika
2019 március 20., 13:34
comments 303

Szerdán Magyarország köztársasági elnöke a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumba látogatott, hogy felavassa az intézmény pályázaton nyert vízautomatáit. Az egyik diák beszámolója szerint az iskolában teljesen megállt az élet Áder látogatása miatt:

Már reggel 7-től az iskola körül több rendőr autó állt, le voltak zárva az utak a suli körül. Az iskola folyosói is tele voltak biztonsági emberekkel. Nem lehetett a folyosókon »csakúgy« járkálni, le voltak zárva bizonyos szintek. Még a csengő se szólt egyszer se a mai nap. Az iskolát a diákoknak és a tanároknak sem lehetett elhagyni, volt olyan terem, ahol még a függönyt is behúzták hogy ne lássunk rá az utcán tüntetőkre.” Áder is az egyik lezárt szinten próbálhatta ki az egyik vízautomatát.

Áder János köztársasági elnök tisztított vizet iszik Zalay Szabolcs iskolaigazgató társaságában a pécsi Leõwey Klára Gimnáziumban
photo_camera Áder János köztársasági elnök tisztított vizet iszik Zalay Szabolcs iskolaigazgató társaságában a pécsi Leõwey Klára Gimnáziumban Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Hozzátette, hogy amikor reggel a tanárok megérkeztek, az autóbejárónál egy iskolai dolgozó összegyűjtötte a tanárok kocsikulcsát, és miután leparkoltak a suli udvarán lévő parkolóhelyekre, minden egyes autónak a csomagtartóját és utasterét átkutatták.

A rendhagyó tanóra után a köztársasági elnök az iskola menzáján ebédelt, amit a diák beszámolója szerint direkt erre az alkalomra festettek ki, de még új asztalokkal és riasztóval is felszerelték. A diákok pedig a szokásos negyed 1-es nyitás helyett csak fél 2 után vehették igénybe.  Az iskola előtt egy kisebb csoport tüntetett is a köztársasági elnök ellen.   

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.