Oroszország leállítja a szén, a kőolaj és a földgáz exportját Ukrajnába

energia
2019 április 18., 12:37
comments 101

Oroszország június elsejétől leállítja és külön engedélyhez köti a szén, a kőolaj, az olajipari termékek és származékok, illetve a földgáz exportját Ukrajnába, válaszul az ellene Kijev által bevezetett legújabb szankciókra – jelentette be Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök Gorkiban a kormányülésen.

photo_camera Fotó: Dmitry Astakhov/Sputnik

Moszkva emellett megtiltja az ukrán gép-, könnyű- és fémfeldolgozó-ipari termékek importját. Ennek a behozatalnak az értéke tavaly megközelítette a 250 millió dollárt.

„Kénytelenek vagyunk megvédeni érdekeinket. Ezzel kapcsolatban kormányrendeletet írtam alá. Véglegesítjük azon áruk listáját, amiket idén június 1-től kizárólag külön engedély alapján lehet majd kivinni Ukrajnába”

– közölte. Ezek közé tartoznak a tüzelőanyagok is.

A múlt héten az ukrán kormány újabb szankciókat fogadott el Oroszország ellen: többek között megtiltotta a befőttesüvegek, az üvegpalackok, a formalin és más árucikkek behozatalát.

A orosz szankciók kiterjesztését Medvegyev három nappal az ukrán elnökválasztás második fordulója, és egy nappal a jelöltek tervezett vitája előtt jelentette be. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.