Tirol lezárja az utakat a német turisták elől

külföld
2019 június 21., 09:07
comments 208

Ausztria tiroli tartománya szigorítja a közlekedési szabályait, és megtiltja a kisebb utak használatát a turisták számára. A szigorítás elsősorban a Bajorországból Olaszországba igyekvő német turistákat fogja érinteni, akik rendszeresen letérnek a kis elkerülőutakra, hogy megússzák az útdíjakat vagy a dugókat.

photo_camera Fotó: MATTHIAS BALK/dpa Picture-Alliance/AFP

A gyakorlatban a tiltás úgy fog kinézni, hogy meghatározott időpontban le fogják zárni az autópályakihajtókat Innsbruck közelében. Azért ott, mert a turisták leginkább ott szoktak lehajtani az alternatív útvonalakra. A tiltás minden járműtípusra érvényes lesz, a kihajtókat rendőrök fogják őrizni. A tartományi kormányzó szerint a tiltást kifejezetten a hétvégékre fogják időzíteni, és már most hétvégén érvényben lesz.

A hatóságok arra számítanak, hogy ezzel csökkeni fog a forgalom a kisebb településeken. (DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.