Putyin megtiltotta az orosz légitársaságoknak, hogy Georgiába repüljenek

Tbg
külföld
2019 június 21., 20:07
comments 201

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy pénteki rendeletében ideiglenesen megtiltotta az orosz légitársaságoknak, hogy utasokat szállítsanak Georgiába (az egykori Grúziába). A július 8-tól hatályba lépő dekrétum aláírásáról a Kreml sajtószolgálata számolt be.

„Az orosz légitársaságoknak 2019. július 8-tól ideiglenesen tilos légi utasszállítást (beleértve a kereskedelmi célút) végrehajtani az Oroszországi Föderáció területéről Georgiába” - áll a dokumentumban. 

Ezenkívül az utazásszervezőknek és az utazási irodáknak ajánlatos „a tilalom időtartama alatt (...) tartózkodni az olyan turisztikai termékek értékesítésétől, amelyek az Oroszoszági Föderáció területéről Georgiába irányuló utazást kínálnak”.

Az orosz államfő egyúttal utasította a kormányt, hozzon intézkedéseket a jelenleg Georgia területén tartózkodó orosz állampolgárok visszatérése érdekében.

A közlemény szerint a Putyin által pénteken aláírt dekrétum célja az Oroszországot nemzetbiztonságának és az orosz állampolgárok védelmének szavatolása a bűncselekményekkel és egyéb jogellenes lépésekkel szemben.

Georgiában csütörtök éjszaka a parlament épületénél erőszakos tüntetés tört ki, amelyet az váltott ki, hogy az orosz parlament egyik képviselője elnökölt a törvényhozás épületében tartott, ortodox vallású képviselők részvételével rendezett nemzetközi tanácskozáson. 

A történtek miatt lemondott pénteken Irakli Kobahidze, a georgiai parlament házelnöke, valamint a közgyűlést szervező Zakarija Kucnasvili georgiai kormánypárti képviselő. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.