Zelenszkij elnökként is a tévésorozata forgatókönyve szerint szerepel

külföld
2019 június 22., 14:35
comments 41

Vologyimir Zenelszkijt úgy választották tavasszal Ukrajna elnökének, hogy előtte egy tévésorozatban Ukrajna elnökét játszotta. 

Most, hogy tényleg hivatalba lépett, élőben folytatja a műsort, például ismét olyan videókat hoz nyilvánosságra, aminek a főcíme megegyezik a sorozatéval, és mindig az van kiírva az elejére, ami a műsor címe is volt: A nép szolgája. (Ez a neve az új pártjának is, ami az őszi választáson indul először.) 

A legutóbbi videójában bejelentette, hogy kiköltözteti az elnöki hivatalát a mostani óriási épületből, ami aranyozott belső díszítésével és hatalmas oszlopaival egy középkori erőd és egy sztálinbarokk palota ötvözetének látszik.

Ugyan a tévében a külvárosba költözött, de ennyire az igazi elnök nem szerény. Egy másik belvárosi épület lesz az új hivatala, ami a szovjet időkben Lenin életét bemutató múzeum volt, de most átépítik, és Zelenszkij tévés ígérete szerint nyitott lesz a nép előtt is.

A tévében az elnöki gépkocsikonvojt egy biciklire cserélte. Eddig itt sem merészkedik, de elődje nyolc járművéből csak kettőt tart meg magának. (rferl)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.