Kivégeztek egy iráni férfit, mert a CIA-nek kémkedett

külföld
2019 június 22., 17:50
comments 646

Az iráni kormány bejelentette, hogy kémkedésért kivégezték Dzsalal Hadzsizavart, az iráni légierő egykori alkalmazottját.

A férfi az iráni kormány szerint bevallotta, hogy a CIA fizetett ügynöke volt, és erre utaló bizonyítékokat találtak a lakásán. Hadzsizavar 2010-ig az iráni légierőnél dolgozott.

A volt feleségét is elítélték kémkedésért, ő 15 év börtönt kapott.

A kivégzés vélhetően összefügg a rendkívül feszült amerikai-iráni viszonnyal. Csütörtök hajnalban az iráni légvédelem lelőtt egy amerikai robotrepülőt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.