Egyetlen egy embernek sikerült visszalépnie az internetre Szudánban

INTERNET
2019 június 24., 17:59
comments 62

Abdel-Adheem Hasszán szudáni ügyvéd a BBC-nek azt mondta, miután beperelte a Zain Sudan nevű távközlési cég operátaroait, háromhetes szünet után visszaállt nála az internet. Igaz, az egész országban csak nála.

Szudánban azután kapcsolták le az internetet, hogy a biztonsági erők erőszakkal oszlattak fel egy tüntetést a fővárosban, Khartoumban. A tüntetők a katonai kormányzás végét követelték, ami az Omar al-Bashir elleni áprilisi puccs óta tart.

Hasszán szerint most ő az egyetlen civil az országban, aki problémamentesen fel tud lépni az internetre. Azt mondta, kedden visszamegy a bíróságra, hogy a többi szudáninak is megszerezze a jogot. A telekomcég operátorai nem tudtak írásos utasítást mutatni neki az internet lekapcsolásáról, amikor ezt kérte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.