Merkel történelmi okokból látogat Magyarországra

POLITIKA
2019 augusztus 16., 18:14
comments 214

Angela Merkel a Németország újraegyesítéséhez nyújtott történelmi jelentőségű magyar hozzájárulás iránti nagyrabecsülését fejezi ki soproni látogatásával, tisztázta pénteki sajtótájékoztatóján a német kancellár szóvivője, Steffen Seibert. Mint mondta, Merkel a 30 évvel ezelőtti határnyitás évfordulójára rendezett hétfői ünnepségre érkezik, majd a soproni evangélikus templomban elmondott beszéde után ebéd keretében tárgyal Orbánnal.

A megbeszélésüknek Seibert szerint a kétoldalú kapcsolatok mellett Európa-politikai és külpolitikai témái lesznek. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy Magyarország "európai partnerország", amivel "nagyon intenzív gazdasági kapcsolatot" folytatnak. De hozzátette, hogy a migrációs politikában "nézetkülönbségek" mutatkoznak, amelyek "ismertek, és továbbra is fennállnak".

Sopronban a Páneurópai Piknik 30. évfordulóját ünneplik meg hétfőn. A Fertő-tó melletti Sopronpusztán, a magyar-osztrák határ közvetlen szomszédságában 1989. augusztus 19-én tartott rendezvény alkalmából ideiglenesen megnyitották a határt, így több száz Magyarországra menekült keletnémet állampolgárnak sikerült átjutnia Ausztriába. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.