Szexelő párok elleni védelmi rendszerrel felszerelt közvécéket telepítenek egy walesi városban

külföld
2019 augusztus 17., 13:41
comments 103

Wales tengerparti kisvárosában, Porthcawlban olyan közvécéket fognak telepíteni, mely vizet fog fecskendezni az odabenn szexelő párokra, illetve még egy hangos sziréna is bekapcsol majd ilyenkor. Sőt, ha ez még nem lenne elég, a vécé ajtaja is automatikusan ki fog nyílni, írja a Guardian.

A tervek szerint többféle szenzorral szerelik majd fel a bodékat: lesz egy, ami a súlyeloszlás alapján figyeli majd, hogy egyetlen felnőtt használja-e a mosdót, míg egy másik szenzor a hirtelen és erőteljes mozdulatokra fog majd odafigyelni. A cél nem titkoltan az illetlen szexuális tevékenységek, illetve a vandalizmus visszaszorítása. 

A városi tanács összesen 170 ezer fontot különített el a vécékre, melyekből nemcsak a szexelő párokat, de a hajléktalan embereket is hightech eszközökkel akarják majd kiüzni: az ott elalvó emberek ellen például éles fényekkel, illetve kikapcsolt fütéssel lépne fel a rendszer. 

A fizetős vécék ellen már sokan kikeltek a brit közösségi oldalakon, főleg azt nem tudják elképzelni az emberek, hogy a súlyfigyelő szenzorok hogyan működnek majd, hogyan tudja például megmondani ez alapján a rendszer, hogy egy testesebb felnőtt vagy két vékony tinédzser van-e épp benn. És persze sokan kérdeznek rá arra, hogy mi lesz azokkal, akiknek segítségre van szükségük vagy mondjuk a gyerekükkel mennek be a mosdóba. 

A jelenleg működő vécéket októberben fogják elbontani, utána kezdik majd építeni az új változatokat. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.