50 ezer ember veszítette el otthonát a Dakka szegénynegyedében pusztító tűzvészben

külföld
2019 augusztus 17., 13:10
comments 16

Súlyos tűzvész tombolt Banglades fővárosának, Dakkának egy szegénynegyedében, a lángok eddig tizenötezer épületet pusztított el, 50 ezer ember vált otthontalanná. 

photo_camera Fotó: Istiak Karim/NurPhoto

Az épületek közül soknak műanyag teteje volt, ami segítette a lángok terjedését. Halálesetről nem érkeztek hírek, de számos sérültről tudni. A beszámolók szerint a szegénynegyedben sokan nem voltak épp otthonukban egy muszlim vallási ünnep miatt. A tűz okáról egyelőre nem tudni semmit. 

photo_camera Fotó: Syed Mahamudur Rahman/NurPhoto

A tűzoltók hat óra alatt fékezték meg a lángokat. Februárban Dakka történelmi városrészében pusztított tűz, akkor 80 ember halt meg. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.