Szokásos temetésnek indult, aztán azt kiáltották a koporsóból: "Engedjetek ki!"

vicc
2019 október 16., 07:22
comments 105

A gyászoló rokonok először furcsán tekingettek körbe, aztán lassan nevetni kezdtek Írországban, amikor egy temetés kellős közepén, az éppen leeresztett koporsóból egy hang azt kiáltotta:

„Halló? Halló? Engedjetek ki! Hol a francban vagyok? Rohadt sötét van idebent”Nem mintha Shay Bradley veterán katona hirtelen feltámadt volna, vagy tévedésből temették volna el, egyszerűen csak halála előtt úgy döntött, még egyszer utoljára megvicceli a szeretteit. Ezért előre diktafonra mondta a fentieket, és így folytatta: 

„Ez a pap, aki beszél? Shay vagyok. Itt vagyok bent. Nem, kurvára itt előttetek. Halott vagyok.”

Utólag kiderült, hogy Bradley egy évvel ezelőtt rögzítette a hangfelvételt, de csak a lányának, a fiának és az unokájának mondta el, mit tervez. Néhány nappal a temetés előtt azért szóltak a rokonoknak és Bradley özvegyének is, hogy ne lepődjenek meg. 

„Biztosítani akarta, hogy az anyukám nevetve, és ne sírva hagyja el a temetőt” - mondta Bradley lánya a HuffPostnak. Szerinte az apja ezzel nem csak elbúcsúzott, de azt is megüzente, hogy „a szomorúságnak vége, ideje, hogy nevessetek, és mosollyal az arcotokon emékezzetek meg az életemről”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.